Wat is FoodFirst Network?

Als je goed eet, heb je meer energie. Als je meer energie hebt, heb je meer zin om te bewegen. Waardoor je beter slaapt. En wie goed uitgerust is, kan beter tegen stress. Op FoodFirstNetwork.nl vind je alles om je leefstijl te veranderen én vol te houden: lekkere recepten en begeleiding bij goed eten, slapen, bewegen en ontspannen. We werken met gepersonaliseerde profielen. Daar wordt iedereen beter van. Oók als je (tijdelijk) minder lekker in je vel zit of diabetes, een hoge bloeddruk of een allergie hebt.

FoodFirst Network is te vinden op FacebookInstagramTwitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!

Schrijf je in!

Wij zijn FoodFirst Network. Bij ons krijg je informatie en tips van een team van experts. Zij weten hoe belangrijk voeding, beweging, slaap en ontspanning zijn bij een gezonde leefstijl. En hoe die leefstijl je gezondheid beïnvloedt. Op deze pagina leer je ze kennen.

RECEPTEN

Chefkok Andy McDonald voor afvalrecepten

Andy McDonald

Groente zaaien, oogsten en eten; dat doet Andy McDonald graag. Op FoodFirst Network verzorgt Andy de recepten voor mensen die willen afvallen. Ook kookt hij voor iedereen die wil ervaren hoe je je nog lekkerder kunt voelen door lekker te eten.

Meer over Andy
Chef kok Bianca Janssen

Bianca Janssen

Goed en lekker eten en dat ook nog eens snel en simpel klaarmaken. Bianca doet het thuis én op FoodFirst Network. Ze schrijft recepten en ze is te zien in de allergie-receptvideo’s op ons platform.

Meer over Bianca
belgische chefkok en receptschrijver Pascale Naessens

Pascale Naessens

Haar kookboeken gaan in België als zoete broodjes over de toonbank. Natuurlijke ingrediënten en eenvoud spelen de hoofdrol. Bij FoodFirst Network laat ze zien hoe makkelijk en snel je kunt koken, ook zonder een lange boodschappenlijst.

Meer over Pascale
Chef kok Pieter Kok

Pieter Kok

Of je nu een bedreven (thuis-)kok bent of net begint, Pieter laat je zien dat ook jij nóg lekkerder en gezonder kunt koken. Bij FoodFirst Network leert deze chef je de lekkerste lunches, dinertjes, sport-tussendoortjes en betaalbare recepten maken.

Meer over Pieter
Meesterchef Rudolph van Veen

Rudolph van Veen

Lekker genieten en goed voor jezelf zorgen. Dat staat centraal in alle recepten van Rudolph. Voor iedereen die zich vitaler wil voelen, en voor mensen met diabetes of een allergie. De fijnste kneepjes leren van de meester zelf? Volg dan zijn kook- en bakworkshops.

Meer over Rudolph
Sandra Ysbrandy

Sandra Ysbrandy

Sandra kookt en bakt eenvoudige, gezonde en vooral lekkere gerechten. Verder maakt ze ook bijzondere ‘Vintage Cooking’ recepten en heerlijke tussendoortjes. Allemaal vanaf de basis klaargemaakt.

Meer over Sandra

VOEDING

Voedingsdeskundige Anne-Marie Ernst-Stegeman

Anne-Marie Ernst-Stegeman

Deze voedingsdeskundige weet als geen ander hoe je door lekker eten grip kunt krijgen op ziekte en gezondheid. Op FoodFirst Network kom je video’s van Anne-Marie tegen over goed eten, boodschappen doen en eten bereiden.

Meer over Anne-Marie
Professor Dr. Jaap Seidell

Jaap Seidell

Voedselverwarring: prof. dr. Jaap Seidell weet er alles van. Waarom is die zo groot en hoe vind je de weg in die jungle? In heldere taal legt onze hoogleraar Voeding & Gezondheid uit wat de wetenschap ons te bieden heeft op het gebied van voeding en gezondheid…

Meer over Jaap
Jessica van der Velde-Elbersen over Voeding

Jessica van der Velde-Elbersen

Jessica is onze allergiediëtist. Alle recepten van FoodFirst Network zijn door Jessica gecontroleerd om na te gaan of ze veilig zijn voor mensen met een voedselallergie of –intolerantie.

Meer over Jessica
Karine Hoenderdos Diëtist.

Karine Hoenderdos

Karine Hoenderdos is onze diëtist en journalist. Dé ultieme mix voor een expert op FoodFirst Network. Op ons platform kom je veel van haar recepten, teksten en video’s tegen.

Meer over Karine
foodFirst Peter klosse

Peter Klosse

Zoet, zuur, zout, bitter en umami. De vijf smaken hebben geen enkel geheim voor ‘smaakprofessor’ Peter Klosse. Hij onderzoekt ze, verdiende er sterren mee in zijn hotel-restaurant De Echopot en geeft les over de kunst van goede en gezonde smaak.

Meer over Peter
Rob Baan Cosmopolitan Farmer

Rob Baan

Onze groentespecialist. Achter de schermen van FoodFirst Network staat Rob onze koks bij in de keuzes voor fruit en groenten. En op ons platform kun je Rob Baan zien, als hij vertelt wat de kracht is van groenten en wat je ermee kunt doen.

Meer over Rob
Theo Roovers over allergieën

Dr. Theo Roovers

Veilig en volwaardig eten als je een voedingsallergie of intolerantie hebt? Hoe lastig dat kan zijn, weet onze allergoloog Dr. Theo Roovers. Hoe het wel kan, gelukkig ook.

Meer over Theo

GEZONDHEID

Hanno Pijl

Prof. dr. Hanno Pijl

“Patiënten met diabetes type 2 met tassen vol pillen tegen bloedglucose, bloedvetten, hoge bloeddruk… Al lang geleden begon dat mij steeds meer tegen te staan.” Hoogleraar diabetologie Hanno Pijl legt uit waarom.

Meer over Hanno
Huisarts Tamara Weijers

Drs. Tamara de Weijer

Tamara de Weijer is onze huisarts. Op FoodFirst Network beantwoordt ze vragen over afvallen, diabetes en hoge bloeddruk. Ook legt ze uit hoe een gezonde leefstijl kan helpen om zo lang mogelijk gezond te blijven.

Meer over Tamara
Gynaecoloog ginny chamorro

Drs. Ginny Chamorro

In een prachtige internationale kliniek in Amsterdam, voert gynaecoloog Ginny Chamorro bijzondere operaties uit. Leed van jaren fixt ze in een kwartiertje. Ginny’s leefstijladviezen tegen overgangsklachten duren langer, maar vrouwen zijn er even blij mee. Minstens.

Meer over Ginny
Remko Kuipers, cardioloog in opleiding, weet alles over het hart en (hoge) bloeddruk

Dr. Remko Kuipers

Lange dagen zijn het, op de operatiekamer. Een ziek hart oplappen is een tijdrovend hoogstandje waar Remko z’n hand niet voor om draait. Z’n eigen hart ligt bij preventie. Heel Nederland, burgers, artsen en politici, wil hij overtuigen van het belang van een goede leefstijl. Hoe? Luister zelf maar.

Meer over Remko
Reint Jan Renes

Dr. Reint Jan Renes

Wil jij anders eten, meer bewegen, beter slapen en vaker ontspannen? Reint Jan Renes is onze gedragswetenschapper. Hij helpt je om grote en kleine dingen in je leefstijl te veranderen. Heb je een dip? Reint Jan praat je er doorheen!

Meer over Reint Jan

BEWEGEN

Yoga-lerares Anna Scott Miller

Anna Scott Miller

Of je nou veel tijd hebt of weinig, onze yoga Mastertrainer Anna heeft een lekkere yogales voor je. Haar mix&match-yogalessen zijn bedoeld voor beginners en gevorderden. Anna leert je soepel bewegen. En stil staan bij het hier en nu.

Meer over Anna
Han de Hair, coach

Han de Hair

Stilzitten? Geen optie, vindt onze beweegcoach Han de Hair. Ook voor jou wordt dat lastig als je eenmaal zijn beweegfilmpjes aanklikt. Touwtje springen, fietsen, op één been staan, een keiharde core-workout: Han’s enthousiasme maakt dat je mee moet doen.

Meer over Han
Susanne van der Hoeven

Susanne van der Hoeven

Bewegen is leuk, maar het plezier vergaat je als er pijntjes om de hoek komen kijken. Goed luisteren dus, naar de signalen van je lichaam. Hoe dan? Vraag dat maar aan Susanne van der Hoeven. Zij koppelt haar kennis als fysiotherapeut aan haar ervaring als top-speerwerpster….

Meer over Susanne

SLAAP & ONTSPANNING

Maaike de Vries ontspanning

Dr. Maaike de Vries

Wat kun jíj doen om je fitter en meer ontspannen te voelen? Hoe dan? En hoe meet je of het werkt? Maaike weet het, en vertelt het je zo helder en vrolijk dat jij het snapt. En gaat doen. Jouw geluk, dat is wat haar drijft.

Meer over Maaike
ysbrand van der Werf slaapexpert

Ysbrand van der Werf

In het oerwoud, tussen de apen en plantjes. Daar onderzoek doen was Ysbrands jongensdroom. Tijdens zijn studie ontdekte hij dat de menselijke hersenen nóg interessanter zijn. En dan met name De Slaap. Iedereen doet het, en toch is er zo weinig over bekend.

Meer over Ysbrand

Op zoek naar informatie over:

Diabetes
Afvallen
Hoge bloeddruk
Allergieën

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in!