Remko Kuipers, cardioloog in opleiding, weet alles over het hart en (hoge) bloeddruk

Leefstijl sexy maken, dat wil Remko. En dat kan hij ook. Geef die man een groentekist, luister naar z’n verhaal en je begrijpt meteen waarom gezond leven zo belangrijk is. En krijgt zin om met hem mee t doen.

Charisma, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, rechtvaardigheidsgevoel en een dijk van een stem: dr. Remko Kuipers in een notendop.  Als cardioloog in opleiding werkt hij in het OLVG In Amsterdam, met als specialisme preventieve cardiologie. Zijn missie: Nederland gezonder maken. Bewustzijn vergroten, onrecht verminderen en preventie hoger op de agenda krijgen.

Zijn belangrijkste boodschap: onze genen zijn niet toegerust op onze westerse leefstijl. Dat toonde hij aan door bijna tien jaar promotieonderzoek te doen bij allerlei traditioneel levende jager-verzamelaarsstammen in Afrika. Zij hebben nagenoeg dezelfde genen als wij, maar leven nog in de oertijd. Welvaartsziektes, zoals hart- en vaataandoeningen, obesitas, diabetes en kanker komen bij hen veel minder voor.

En dus? Dus vertelt Remko waar hij kan over het belang van een ‘oerleefstijl’. In zijn twee boeken, Het Oerdieet (2014) en Oergezond (2018), tijdens lezingen in het hele land en nu ook hier, op de groentekist van FoodFirst Network.

Even kennismaken:

Over FoodFirst Network

Als je goed eet, heb je meer energie. Als je meer energie hebt, heb je meer zin om te bewegen. Waardoor je beter slaapt. En wie goed uitgerust is, kan beter tegen stress. Op FoodFirstNetwork.nl vind je alles om je leefstijl te veranderen én vol te houden: lekkere recepten en begeleiding bij goed eten, slapen, bewegen en ontspannen. We werken met gepersonaliseerde profielen. Daar wordt iedereen beter van. Oók als je (tijdelijk) minder lekker in je vel zit of diabetes, een hoge bloeddruk of een allergie hebt.

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in!