belgische chefkok en receptschrijver Pascale Naessens

Haar kookboeken gaan in België als zoete broodjes over de toonbank, maar brood, pasta of rijst zal je in haar recepten niet tegenkomen. Natuurlijke ingrediënten en eenvoud spelen de hoofdrol. Bij FoodFirst Network laat ze zien hoe makkelijk en snel je kunt koken, ook zonder een lange boodschappenlijst.

Ga voor natuurlijke voeding, dan voel je je lekkerder en hunker je niet meer naar industriële gemaksvoeding. Dat ziet Pascale Naessens het liefst en dat is nu precies waar ook FoodFirst Network voor staat.

Zolang je vers en onbewerkt eet, kun je bij Pascale naar hartenlust variëren. “Bij mij in de keuken is het ‘alles mag en niets moet’. De recepten zijn er om aangepast te worden. Je bent zelf je eigen chef. Ik hoop dat ik jullie kan inspireren met mijn eenvoudige keuken.” Haar ultieme advies? “Koop vers, kook zelf en eet samen.”

Recepten van Pascale Naessens bij FoodFirst Network

Speciaal voor members van FoodFirst Network maakt Pascale 18 receptvideo’s waarin ze laat zien hoe je heerlijke gerechten bereidt die ook nog helpen bij het bereiken of behouden van een gezond gewicht.

Als Premium member kun je alle recepten van Pascale bekijken en profiteer je ook van FoodFirst Coaching, meer dan 1000 receptvideo’s en heel veel leefstijladvies van experts. Word nu Premium member.

Biografie

De Vlaamse Pascale Naessens studeerde Economische Wetenschappen en reisde vanaf haar 18e als model over de hele wereld. Na vijf jaar keerde ze terug in België voor een televisiecarrière bij de Vlaamse zender VTM. Daar presenteerde ze onder meer diverse woonprogramma’s. Ook maakte ze samen met haar man, televisiemaker Paul Jambers, het toeristische programma Jambers Odyssee vanaf een zeilboot.

De passie voor koken en gezond eten ontdekte Pascale in haar tijd als model. Wat begon als een strijd met eten eindigde in een zoektocht naar een gezonde keuken. Ze volgde een opleiding tot consulente in gezonde leefgewoonten, gebaseerd op de traditionele Chinese geneeskunde. Ook werd de Vlaamse opgeleid tot shiatsu-therapeute en restauranthouder. Verder doorliep ze diverse kookcursussen, van macrobiotisch koken tot lessen in toprestaurants.

Inmiddels heeft Pascale 11 kookboeken uitgebracht. Pure en gezonde voeding is waar ze met haar boeken voor staat, evenals eenvoudig koken zonder lange boodschappenlijstjes. Naast de recepten zijn ook de teksten, styling en vormgeving van haar eigen hand. Het servies waarop de gerechten worden gepresenteerd, komt uit haar persoonlijk ontworpen keramieklijn: ‘Pure by Pascale Naessens for Serax’. Deze verkoopt ze wereldwijd aan zowel consumenten als restaurants.

Even kennismaken:

Over FoodFirst Network

Als je goed eet, heb je meer energie. Als je meer energie hebt, heb je meer zin om te bewegen. Waardoor je beter slaapt. En wie goed uitgerust is, kan beter tegen stress. Op FoodFirstNetwork.nl vind je alles om je leefstijl te veranderen én vol te houden: lekkere recepten en begeleiding bij goed eten, slapen, bewegen en ontspannen. We werken met gepersonaliseerde profielen. Daar wordt iedereen beter van. Oók als je (tijdelijk) minder lekker in je vel zit of diabetes, een hoge bloeddruk of een allergie hebt.

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in!