besparen op je boodschappen

Een lekker én gezond diner voor minder dan drie euro per persoon. Dat is het idee van de nieuwe budgetdiners van Sandra en Pieter. Het resultaat? Een serie extra voordelige diners om van te smullen.

Even extra op de kleintjes letten is een uitdaging. Ook als je eet met FoodFirst kun je besparen. En nee, inleveren op smaak of gezondheid is voor ons geen optie. Zet je een budgetgerecht van Sandra of Pieter op tafel, dan ben je nog steeds super culinair en verantwoord bezig.

Van de drie maaltijden op een dag ben je doorgaans voor ’s avonds het meeste kwijt. Daarom gingen onze chefs voor jou de uitdaging aan en bedachten ze fantastisch lekkere recepten voor minder dan drie euro per persoon.

Minder en goedkopere boodschappen

Bij het samenstellen van deze budgetgerechten hebben onze chefs extra scherp gekeken naar de betaalbaarheid. De ingrediënten zijn meestal goedkoper en je totale boodschappenlijstje is ook wat korter dan je van ons gewend bent.

Om op je vis te besparen mag je gerust gebruik maken van het vriesvak. Verder leert Pieter dat je één ingrediënt meerdere dagen achter elkaar kunt gebruiken voor verschillende gerechten.

Voor de budgetgerechten ben je gemiddeld goedkoper uit dan voor de meeste andere diners bij FoodFirst. Is daar dan geen rekening gehouden met de betaalbaarheid? Zeker wel.

Bij het bedenken van alle recepten gaan onze chefs allereerst uit van de basis. Dat betekent bijvoorbeeld dat je vers en onbewerkt eet, veel groenten en de juiste vetten binnenkrijgt. Daarnaast willen we dat er elke dag een feestje op je bord ligt, zonder dat dit qua kosten de spuigaten uitloopt.

Hoe betaalbaar is eten met FoodFirst?

Wat je precies kwijt bent voor een week eten met FoodFirst, ligt er helemaal aan hoe je met onze weekmenu’s en recepten omgaat. Ga je die courgette wel echt zelf in slierten snijden (zo gebeurd!) of koop je toch de duurdere voorgesneden variant? En varieer je genoeg? Bovendien heb je met onze recepten naast je drie maaltijden per dag, geen dure tussendoortjes of frisdranken nodig. Daar kun je ook flink op besparen.

Zeker is dat jij er qua budget niet alleen voor staat. Door structureel aan de slag te gaan met onze recepten zal je merken dat daarin wat voordelige slimmigheidjes verstopt zitten. We helpen je doordat we:

1. Vooruit denken

‘Regeren is vooruitzien’ luidt het gezegde. Ook met eten. Want denk je voor de hele week vooruit, dan kun je efficiënter boodschappen doen. Wij helpen je met onze weekmenu’s. Met je digitale boodschappenlijstje in de hand is de kans kleiner dat je ongezonde en dure snacks in huis haalt. Daar zal je ook een stuk minder behoefte aan hebben, omdat onze recepten voldoende verzadigen.

2. Groenten en fruit uit het seizoen gebruiken

gezond eten en koken

In de recepten gebruiken we zoveel mogelijk groenten en fruit uit het seizoen. Ook via je weekmenu en de nieuwsbrief tippen we producten die goed te verkrijgen zijn op dat moment. Zo ben je goedkoop, duurzaam én culinair bezig, want de smaak is in het seizoen vaak het beste. Heb je toch iets nodig wat niet in het seizoen is? Kijk dan even in het vriesvak, ook daarmee bespaar je.

3. Een slimme voorraad aanleggen

voorraad bespaartip specerijen

Je zult merken dat je langzamerhand steeds meer FFN-basisingrediënten in huis hebt, naarmate je langer kookt met onze recepten. Denk aan, kruiden, specerijen, olie of azijn. Die lijken wat prijziger in aanschaf, maar daar kun je lang mee doen.

4. We geven je bespaartips

Voor de echte fanatiekelingen hebben we een mooie lijst met ultieme bespaartips op een rij gezet.

5. Regelmatig nieuwe budgetrecepten

budgetrecept met spruitjes

Word (gratis) member voor meer bespaartips en budgetrecepten

Over FoodFirst Network

Als je goed eet, heb je meer energie. Als je meer energie hebt, heb je meer zin om te bewegen. Waardoor je beter slaapt. En wie goed uitgerust is, kan beter tegen stress. Op FoodFirstNetwork.nl vind je alles om je leefstijl te veranderen én vol te houden: lekkere recepten en begeleiding bij goed eten, slapen, bewegen en ontspannen. We werken met gepersonaliseerde profielen. Daar wordt iedereen beter van. Oók als je (tijdelijk) minder lekker in je vel zit of diabetes, een hoge bloeddruk of een allergie hebt.

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in