3 recepten voor warme drank voor in de winter en herfst

Als het buiten koud en donker wordt, is een warme drank zó fijn. Zin in iets bijzonders of je normale theetje of koffie even zat? Deze 1000-en-1-nacht koffie, tropische chocolademelk en herfstthee verwarmen je door en door.

Recept: 1000-en-1-nacht koffie

Waan je voor even in een sprookje. Proef eerst het romige schuim van de amandelmelk met een vleugje sinaasappel. De koffie is betoverend lekker. Het geheim? Een beetje kardemom.

warme drank koffie recept

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 300 ml sterke, warme koffie
  • 200 ml amandeldrink, ongezoet *barista
  • 2 kardemompeulen
  • 1 sinaasappel
  • ¼ tl kaneelpoeder

Zo maak je ‘m:

  1. Zet twee kopjes koffie.
  2. Haal de zwarte zaadjes uit de kardemompeulen. Kneus de kardemomzaadjes en voeg toe aan de koffie.
  3. Schuim de amandeldrink op in de melkschuimer. Rasp de schil van de sinaasappel en meng door amandelschuim.
  4. Schenk het schuim op de koffie.
  5. Bestuif met de kaneel.

TIP: Het is van belang om de barista versie van de amandeldrink te gebruiken. Gewone amandeldrink schuimt niet of nauwelijks. Je kunt ook haverdrink gebruiken.

Recept: Warme choco met kokosroom

Als het buiten koud en donker is, dan is het de hoogste tijd voor warme chocolademelk. In deze versie gebruik je kokosmelk als tropische topping, verrassend lekker! Een snufje kaneel en wat chocoladekrullen maken het extra feestelijk.

warme choco chocolademelk kokos zelfgemaakt

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 400 ml kokosmelk
  • 400 ml melk
  • 2 el cacao
  • 2 el honing
  • 2 steranijs
  • ½ tl kaneelpoeder
  • 50 g pure chocolade minstens 72%

Zo maak je ‘m:

  1. Zet de kokosmelk 24 uur van tevoren in de koelkast. Schep de dikke, witte laag uit het blik en klop dit lobbig met de mixer.
  2. Verwarm de melk met de steranijs.
  3. Meng de cacao met de honing. Roer een eetlepel warme melk door het cacaomengsel. Meng goed door tot een glad geheel. Voeg het cacaomengsel toe aan de warme melk. Laat circa 1 minuut zachtjes koken.
  4. Schenk de warme chocolademelk in glazen. Schep de kokosroom erop. Bestuif met de kaneel. Schaaf de chocolade eroverheen.

TIP: Gebruik de rest van de kokosmelk in een curry of soep.

Recept: Hartverwarmende herfstthee

Verse munt- of gemberthee is al een traktatie, en in dit kopje heb je ze allebei. Alleen dan nog een tikkeltje luxer, warmer en kruidiger. Een kaneelstokje, kruidnagels en een laurierblaadje maken dit theetje er eentje om echt van te genieten.

herfstthee gemberthee muntthee

Dit heb je nodig voor 2 personen:

  • 600 ml water
  • 2 cm verse gemberwortel
  • 2 cm verse kurkumawortel
  • ½ sinaasappel
  • 2 takjes munt
  • 2 kaneelstokjes
  • 2 laurierblaadjes

Zo maak je ‘m:

  1. Breng het water aan de kook. Snijd de gember, kurkuma en de sinaasappel in plakjes. Steek de kruidnagels in de sinaasappel.
  2. Rijg de gember, kurkuma en de sinaasappel aan de satéprikkers.
  3. Verdeel de munt, kaneel, laurierblaadjes over glazen en schenk het kokende water erop. Steek de satéprikkers erin. Laat circa 5 minuten trekken.

Over FoodFirst Network

Als je goed eet, heb je meer energie. Als je meer energie hebt, heb je meer zin om te bewegen. Waardoor je beter slaapt. En wie goed uitgerust is, kan beter tegen stress. Op FoodFirstNetwork.nl vind je alles om je leefstijl te veranderen én vol te houden: lekkere recepten en begeleiding bij goed eten, slapen, bewegen en ontspannen. We werken met gepersonaliseerde profielen. Daar wordt iedereen beter van. Oók als je (tijdelijk) minder lekker in je vel zit of diabetes, een hoge bloeddruk of een allergie hebt.

FoodFirst Network is te vinden op FacebookInstagramTwitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in