De 3e dinsdag van september horen we alles over de regeringsplannen voor het komende jaar en waar het geld heengaat. Net als de regering kan ook jij je geld maar één keer uitgeven.

Schrik jij ook weleens als je op je kassabonnetje kijkt? De wekelijkse boodschappen kunnen een behoorlijk grote kostenpost zijn. Je kunt, als je een beetje oplet en slim inkopen doet, best wel wat besparen. Hoe doe je dat dan? Met deze tips!

1. Kies voor groenten en fruit uit het seizoen

Seizoensgroenten en -fruit zijn niet alleen goedkoper en duurzamer, ze smaken ook veel beter. Heb je een vriezer dan kun je meteen ook een voorraad invriezen. Toch groente of fruit nodig buiten het seizoen? Bespaar dan door de diepvriesvariant te kopen. Op de markt zijn seizoensgroenten ook altijd ruim op voorraad, nog eens extra besparen? Ga dan tegen sluitingstijd naar de markt, veel kraamhouders verkopen dan hun laatste waren met een extra korting.

2. Kook vaker zonder vlees

Vlees is vaak het duurste ingrediënt van een gerecht. In onze recepten gebruiken we een kleine portie vlees en kiezen we ervoor om drie keer per week vegetarisch te eten. Dit is niet alleen gezond, maar ook beter voor je portemonnee en het milieu.

3. Drink water in plaats van sap en frisdrank

Je kunt wekelijks best wel wat besparen als je geen frisdrank en vruchtensappen meer koopt. Maak in plaats daarvan een karaf met water, fruit en groene kruiden. Niet alleen superlekker, ook nog een stuk gezonder!

4. Zet vaker peulvruchten op het menu

Als je voor peulvruchten kiest ben je duurzaam bezig. Nog een reden om ze te eten? Ze zijn goedkoop en ook nog eens erg lekker.

5. Gebruik onze weekmenu’s

Als je voor de hele week al bepaalt wat je gaat eten, kun je efficiënter boodschappen doen. Wij helpen je graag een handje daarbij. Op FoodFirst Network krijg je van ons heerlijke en gevarieerde weekmenu’s voorgeschoteld. Je kunt natuurlijk uit onze recepten ook je eigen voorkeuren samenstellen.

Daarnaast komen onze chefs binnenkort met extra voordelige recepten op het platform.

Bekijk als voorproefje op het platform deze Aubergine met pompoen en ansjovis van Pieter.

Budget recept aubergine pompoen

Geroosterde pompoen en aubergine uit de oven met tijm. Dat klinkt al heerlijk op zichzelf toch? Pieter maakt het nog lekkerder. Hoe? Met verse munt, gewelde rozijnen en ansjovis. Hou je niet van ansjovis? Geen nood. Door de visjes even te verwarmen in melk krijg je een geweldig milde smaak die niet overheerst.

Word (gratis) lid om het recept te bekijken op het platform

Over FoodFirst Network

Als je goed eet, heb je meer energie. Als je meer energie hebt, heb je meer zin om te bewegen. Waardoor je beter slaapt. En wie goed uitgerust is, kan beter tegen stress. Op FoodFirstNetwork.nl vind je alles om je leefstijl te veranderen én vol te houden: lekkere recepten en begeleiding bij goed eten, slapen, bewegen en ontspannen. We werken met gepersonaliseerde profielen. Daar wordt iedereen beter van. Oók als je (tijdelijk) minder lekker in je vel zit of diabetes, een hoge bloeddruk of een allergie hebt.

FoodFirst Network is te vinden op FacebookInstagramTwitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in