Probeer nu gratis uit!

Welkom bij FoodFirst Network. Fijn dat je bij ons aanschuift! In deze handleiding leggen we je uit wat je op ons platform kan vinden over voeding, bewegen, slapen en ontspanning. En wat dat jou op kan leveren; meer energie, beter slapen, meer bewegen en superlekker eten.

Bij FoodFirst Network werk je op de leukste manier aan een gezonde leefstijl. Food = First natuurlijk: het start allemaal met anders eten. Je krijgt van ons de lekkerste weekmenu’s voorgeschoteld. Beweging, slaap en ontspanning zijn de drie andere pijlers.

Bij FoodFirst Network geven we je iedere dag recept ideeën voor ontbijt, lunch en avondeten. Onze koks doen elk recept voor, zodat het gewoon niet kán mislukken. Natuurlijk zitten er ook handige boodschappenlijstjes bij. Als je zin hebt in iets wat vandaag niet op het menu staat, kijk dan even op het platform in het menu onder ‘mijn recepten’. Daarin kun je zelf iets anders uitkiezen.

Anders eten

Wij zijn groot fan van vers, onbewerkt en puur eten. Geen pakjes en zakjes, we kiezen voor puur natuur. Misschien is dat even wennen. Zeker als je niet zo’n superkok bent. Begin dan gewoon rustig aan. Probeer af en toe een recept uit en kijk hoe het bevalt. Voeg de geslaagde recepten toe aan de recepten die je gewend bent om te koken. Langzaam maar zeker ga je dan anders eten.

Je zal merken hoe goed je dat bevalt. Geen tijd? Geen zorgen. Goed eten kan ook zonder dat je uren in de keuken staat. Onze porties zijn genoeg voor een ‘gemiddelde’ eter. Het kan best zijn dat jij wat minder of juist meer nodig hebt. Luister goed naar je lichaam en pas de portiegrootte indien nodig aan.

Goed eten, kopen en koken

Je krijgt, naast recepten, van ons nog veel meer informatie over voeding. Bijvoorbeeld wat onze uitgangspunten zijn als het om goede voeding gaat. En over wat die voeding voor je doet en hoe je de goede keuzes maakt bij het boodschappen doen. Plus nog veel meer andere informatie die volgens ons goed is om te weten over voeding.

Bewegen, slaap en gezondheid

Natuurlijk gaat lekker leven over meer dan voeding alleen. Ook beweging, slaap en ontspanning zijn van belang. Allemaal puzzelstukjes van een gezonde leefstijl. Waar ga jij als eerste mee aan de slag? Met één onderdeel, met meer of misschien wel met alle vier tegelijk? Het kan allemaal. Onze huisarts Tamara de Weijer legt uit hoe jij jouw eigen route kan kiezen en geeft antwoord op veel gestelde vragen over leefstijl en gezondheid.

Het gaat je lukken!

Waar je ook mee begint, gezonder leven is een kwestie van doen. En blijven doen. Volhouden dus. Lastig? Niet als je een plan hebt. Onze veranderexpert Reint Jan Renes helpt je hier graag bij. Samen met hem versterk je wat je al goed kunt, en wapen je je tegen lastige momenten. Reint Jan coacht je door iedere dip heen.

Minder snacken

De maaltijden van FoodFirst Network zijn volwaardig en geven je veel verzadiging. Ze bevatten veel groenten, volle granen en voldoende vetten. Als je deze maaltijden eet, heb je eigenlijk geen tussendoortjes nodig. We willen je uitdagen om dat eens te proberen! Zonder tussendoortjes krijg je minder suiker en bewerkte producten binnen en geef je je spijsvertering rust. En wil je liever tóch iets eten tussendoor? Kies dan voor natuurlijke, onbewerkte snacks zoals een handje noten, een stuk fruit of een kom volle yoghurt.

Heb je een hoge bloeddruk? Bekijk dan ook even deze handleiding, waarin we je uitleggen hoe je je bloeddruk omlaag brengt met FoodFirst Network.

Tip: Kook je voor iemand met een allergie, diabetes of iemand die wil afvallen? Je kunt jouw profiel eenvoudig veranderen op je profielpagina, zodat je ook kunt zoeken in recepten die rekening houden met verschillende voedingsallergieën en -intoleranties, diabetici en afvallers. Ook vind je op deze manier veel achtergrondinformatie en kook- en kooptips.

Leef smakelijk!

Het team van FoodFirst Network

Over FoodFirst Network

Als je goed eet, heb je meer energie. Als je meer energie hebt, heb je meer zin om te bewegen. Waardoor je beter slaapt. En wie goed uitgerust is, kan beter tegen stress. Op FoodFirstNetwork.nl vind je alles om je leefstijl te veranderen én vol te houden: lekkere recepten en begeleiding bij goed eten, slapen, bewegen en ontspannen. We werken met gepersonaliseerde profielen. Daar wordt iedereen beter van. Oók als je (tijdelijk) minder lekker in je vel zit of diabetes, een hoge bloeddruk of een allergie hebt.

FoodFirst Network is te vinden op FacebookInstagramTwitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in