Probeer nu gratis uit!

Spaans, Mexicaans, Italiaans, Indonesisch, Frans: onze vegetarisch gerechten komen uit alle windstreken. En natuurlijk ook gewoon uit Nederland.

We mogen dan FoodFirst Network heten, maar eigenlijk is Veg First een betere naam. Groenten spelen bij ons altijd de hoofdrol. En dat geldt helemaal voor onze vegetarische recepten. Die zijn zo samengesteld dat je alles binnenkrijgt wat je nodig hebt. Hieronder onze beste tips voor wie ook zonder vlees of vis toch volwaardig en gezond wil eten.

1. Kies iedere dag waar je zin in hebt

De lekkerste vegetarische recepten vind je makkelijk zelf in onze uitgebreide receptenbibliotheek op het platform. Of je nu wilt afvallen, grip wilt krijgen op je diabetes, veilig en volwaardig wilt eten met een allergie of gewoon gaat voor een lekker en gezond menu. Wij hebben heerlijke vegetarische gerechten speciaal voor jou.

Vink bij de recepten gewoon het vakje vegetarisch aan en alle recepten met een groene lijn zijn een optie voor je. De recepten met een oranje lijn zijn minder geschikt en de rode recepten kun je beter links laten liggen. Voor alle recepten geldt dat je wel goed de allergie-informatie in de smiezen moet houden voor de zekerheid.

2. Gebruik goede eiwitbronnen

Als je geen vlees en vis eet, moet je er op letten dat je toch voldoende volwaardige eiwitten binnenkrijgt. Die haal je bijvoorbeeld uit peulvruchten, noten, zuivel en eieren.

3. Combineer ijzerrijke producten met groente en fruit

Vlees bevat veel ijzer en als je geen vlees eet, krijg je je ijzer vooral binnen uit vis, ei, groenten (spinazie), volkoren granen en peulvruchten. Het opnemen van ijzer uit plantaardige producten gaat beter als je er ook iets bij eet wat vitamine C bevat: groenten en fruit dus. Neem een sinaasappel of een salade bij je volkoren boterham, of groenten bij de zilvervliesrijst.

4. Gebruik volkoren granen

Vlees is van nature ook rijk aan B-vitamines, met name aan vitamine B1 en B12. Vitamine B1 is belangrijk bij de energiestofwisseling in je lichaam. Als je geen vlees eet, kun je dit vitamine ook uit volkoren granen en volkorenbrood halen.

Over FoodFirst Network

We zijn ambitieus. We willen jou vitaler maken. Of je nu af wilt vallen, gewoon gezonder wilt leven, diabetes, hoge bloeddruk of een allergie hebt; wij zijn er voor jou. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Bij ons leer je thuis, onderweg en op je werk gezonde en betere keuzes maken. Veel mensen die hun leefstijl om proberen te gooien vallen al snel terug in oude gewoontes. Vaak omdat het moeilijk is om het vol te houden. Wij gaan je helpen. FoodFirst Network maakt gezonder leven leuk, lekker en daardoor voor iedereen haalbaar. Voor gezonde en zieke mensen, maar ook voor wie gezonder wil worden.

FoodFirst Network is te vinden op FacebookInstagramTwitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in!