Probeer nu gratis uit!

De eerste stap bij het aanpakken van je hoge bloeddruk is altijd om de leefstijl aan te passen. In de meeste gevallen kan dat ervoor zorgen dat de bloeddruk daalt. Medicijnen zijn dan niet altijd nodig, of kun je minderen.

Ga naar je arts

Je leefstijl omkeren, pakt hoge bloeddruk écht aan. We leggen op FoodFirst Network uit dat je dan soms niet eens met medicijnen hoeft te starten. En als je ze al gebruikt kun je er misschien mee stoppen, of kan de dosering omlaag.

Huisarts Tamara de Weijer gaat in op de invloed van leefstijlverandering op hoge bloeddruk en op medicijngebruik. We vragen je dan ook naar je arts te gaan als je een hoge bloeddruk hebt en je leefstijl gaat aanpassen met FoodFirst Network. Laat je arts zien dat je hiermee bezig bent en dat je je gezondheid serieus neemt. Hij of zij zal je vast willen helpen, bijvoorbeeld door regelmatig de medicijndosering te checken.

Andere medicijnen

Een andere leefstijl heeft niet alleen effect op een hoge bloeddruk. Ook andere kwaaltjes, zoals darmproblemen of huidproblemen, kunnen ervan opknappen. Als je andere medicijnen slikt, kan daar soms ook de dosering van omlaag.

Let vooral op bij medicijnen tegen:

  • Hoog cholesterol
  • Maag en darmaandoeningen (zoals colitis en de ziekte van Crohn)
  • Eczeem
  • Migraine
  • Pijn
  • Depressie
  • Slaapproblemen

Meer informatie voor je arts

Als je arts vragen heeft over de invloed van FoodFirst Network op de hoogte van de bloeddruk en medicijngebruik, kan hij of zij contact opnemen met de Vereniging Arts en Voeding.

Over FoodFirst Network

We zijn ambitieus. We willen jou vitaler maken. Of je nu af wilt vallen, gewoon gezonder wilt leven, diabetes, hoge bloeddruk of een allergie hebt; wij zijn er voor jou. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Bij ons leer je thuis, onderweg en op je werk gezonde en betere keuzes maken. Veel mensen die hun leefstijl om proberen te gooien vallen al snel terug in oude gewoontes. Vaak omdat het moeilijk is om het vol te houden. Wij gaan je helpen. FoodFirst Network maakt gezonder leven leuk, lekker en daardoor voor iedereen haalbaar. Voor gezonde en zieke mensen, maar ook voor wie gezonder wil worden.

FoodFirst Network is te vinden op FacebookInstagramTwitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in!