beter eten met diabetes

Welkom bij FoodFirst Network. Fijn dat je bij ons aanschuift! In deze handleiding leggen wij je uit wat je zelf kan doen om minder last te hebben van je diabetes. Op een veilige, makkelijke manier. FoodFirst Network helpt je daarbij met lekker eten, meer bewegen, beter slapen en het verminderen van stress.

Werken aan diabetes is aan de slag gaan met de vier pijlers van een gezond leven. Zo krijg je meer grip op je diabetes type 2 of type 1. Food = First natuurlijk, het begint allemaal met anders eten. Beweging, ontspanning en slaap zijn de drie andere pijlers.

Bij FoodFirst Network krijg je de lekkerste weekmenu’s, speciaal samengesteld voor mensen met diabetes. Zin in iets anders? Dat kan. Blader door de honderden andere diabetesgerechten die je vindt bij ‘Mijn recepten’ . Onze internist Hanno Pijl geeft je informatie over wat een goede leefstijl voor jou kan doen. En onze huisarts Tamara de Weijer beantwoordt vragen over diabetes in combinatie met die leefstijl.

Belangrijk: meld je huisarts of praktijkondersteuner dat je aan de slag gaat met je diabetes en FoodFirst. Het zou goed kunnen dat de medicatie snel kan worden verminderd.

Anders eten met diabetes

Wees gerust: je gaat niet minder eten en je gaat ook geen hongerlijden. Maar je gaat wel ánders eten. Kort gezegd komt het neer op minder koolhydraten, geen snelle suikers, meer groenten, meer vet en geen tussendoortjes. Dat zal best even wennen zijn, maar je zult snel merken dat je meer energie krijgt. Onze porties zijn genoeg voor een ‘gemiddelde eter’. Het kan best zijn dat jij wat minder of juist meer nodig hebt. Luister goed naar je lichaam en pas de portiegrootte indien nodig aan.

Meer bewegen

Bewegen is ongelooflijk heilzaam bij diabetes. Als je spieren aan het werk worden gezet, heeft dat direct een bloedsuikerverlagend effect én het zorgt ervoor dat je lichaam weer gevoeliger wordt voor insuline. Streef naar minstens een uur beweging per dag. Probeer verder zo min mogelijk te zitten. Wil je meteen aan de slag? We hebben op www.foodfirstnetwork.nl work-outs, beweegtips en yogalessen voor je. Zetje nodig om in beweging te komen? Maak dan een beweegplan met Han de Hair, onze beweegcoach.

Meer relaxen

Gezond leven is echt niet altijd hard werken. Het draait ook om ontspanning en slaap. Probeer stress zoveel mogelijk te vermijden als je diabetes hebt. Het heeft een direct effect op je bloedglucose.

Het gaat je lukken!

Voeding, beweging, slaap en ontspanning: allemaal puzzelsstukjes van een gezonde leefstijl waar wij je graag mee helpen. Start jij alleen met je voeding, of pak jij meteen ook de rest aan? Het kan allemaal!

Snel effect

Je beter voelen als je diabetes type 2 of type 1 hebt en de medicijnen afbouwen, is een proces. Daar moet je even de tijd voor nemen, hoewel sommige mensen al na één dag kunnen minderen met hun pillen of insuline. Vraag aan je arts om je hierin te begeleiden! Veel mensen voelen zich al na enkele dagen energieker. Ze hebben minder honger en energiedipjes.

Goed eten, kopen en koken

Je krijgt, naast recepten, van ons nog veel meer informatie over voeding.  Bijvoorbeeld over onze algemene uitgangspunten als het om goede voeding gaat. In de recepten die jij te zien krijgt, hebben we die vanzelfsprekend aangepast aan diabetes. Ook kom je te weten wat onze goede voeding nog meer voor je doet. Verder vertellen we je hoe je de goede keuzes maakt bij het boodschappen doen. En je krijgt nog veel meer andere informatie die volgens ons goed is om te weten over voeding.

Heb je een hoge bloeddruk? Bekijk dan ook even deze handleiding, waarin we je uitleggen hoe je je bloeddruk omlaag brengt met FoodFirst Network.

Leef smakelijk!

Het team van FoodFirst Network

Over FoodFirst Network

We zijn ambitieus. We willen jou vitaler maken. Of je nu af wilt vallen, gewoon gezonder wilt leven, diabetes, hoge bloeddruk of een allergie hebt; wij zijn er voor jou. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Bij ons leer je thuis, onderweg en op je werk gezonde en betere keuzes maken. Veel mensen die hun leefstijl om proberen te gooien vallen al snel terug in oude gewoontes. Vaak omdat het moeilijk is om het vol te houden. Wij gaan je helpen. FoodFirst Network maakt gezonder leven leuk, lekker en daardoor voor iedereen haalbaar. Voor gezonde en zieke mensen, maar ook voor wie gezonder wil worden.

FoodFirst Network is te vinden op FacebookInstagramTwitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in!