Probeer nu gratis uit!

Waar heb jij vandaag zin in? Meer energie? Of juist meer ontspanning? Of je nou maar twee minuten hebt of een half uur, als je wilt is er altijd tijd voor yoga. Leg je matje klaar, zet je telefoon uit en doe mee met Anna. 

De mix & match video’s met Anna duren tussen de twee en twintig minuten. Zin om te beginnen? Lees onderstaande eerst even door, daarin leggen we je stap voor stap uit hoe je je les hebt best op kunt bouwen.

1. Start

Heb je nog weinig of geen ervaring met yoga? Dan raden we je aan om altijd eerst te beginnen met de start-video. Zo stap je uit je dag, en tune je in bij jezelf. Je gedachten komen tot rust en je kunt je focussen op de les. Als je dit vaker hebt gedaan, kun je deze stap overslaan. Dan weet je zelf hoe je uit je dag, uit je hoofd in alle rust op je matje kunt stappen.

Tip: Weinig tijd en veel behoefte aan rust? De start-video zorgt voor snelle ontspanning.

2. Warming up

Met de Zonnegroet-video’s maak je je lichaam warm, sterk én soepel. Ideaal om te doen als warming-up voor een les. Anna heeft er twee: Zonnegroet A en Zonnegroet B. Het zijn twee series bewegingen op het ritme van je ademhaling. Je maakt je lichaam afwisselend lang en kort waardoor je je soepelheid traint. Doe de zonnegroet A drie tot vijf keer achter elkaar als opwarmer.

De Zonnegroet B zorgt ervoor dat je hartslag iets omhoog gaat en het bloed wat sneller door je lijf stroomt. Ook de oefening zelf gaat sneller dan de Zonnegroet A. Je wordt er warm van en dat is precies de bedoeling.

3. Les

Anna heeft drie lessen voor je. Ze duren ongeveer 20 minuten. Waar heb jij vandaag behoefte aan?
Meer energie, Meer ontspanning of Meer souplesse?

4. Losse houdingen

Staan als een berg, ontspannen als een kind, stoer als een krijger: Anna laat het je voelen en ervaren.

Je kunt de losse houdingen in elke willekeurige volgorde aan elkaar koppelen. Hoe jij ook mixt & matcht, we raden je aan om te beginnen bij start. Doe daarna een paar Zonnegroeten. En eindig met de ontspanning.

5. Eind-ontspanning

Doe na je yoga-sessie de eindontspanning. Dat is geen luxe of extraatje, maar het belangrijkste onderdeel van de les. Zo profiteer je optimaal van de tijd op je matje.

Tot slot: jouw yoga en FoodFirst Network

Lekker leven, je lekker voelen. Daar staan we voor bij FoodFirst Network. Een gezonde leefstijl, waar de yogalessen van Anna Scott Miller je op allerlei manieren bij helpen.

Voorop staat goede voeding – food first, immers. Maar de manier waarop je die goede voeding tot je neemt bepaalt hoeveel gezonde voedingstoffen je op kunt nemen. Als je gehaast bent en te weinig of snel kauwt, haal je er lang niet alles uit wat er in zit. Dat kan alleen als je met aandacht eet. Rustig, ontspannen.

Onze yogalessen helpen je om die rust te vinden en te bewaren. Om te ontspannen, meer energie te krijgen, en als bonus ook nog een soepeler lichaam. Het begint allemaal met aandacht. Aandacht voor je lichaam. Voor wat jij vandaag nodig hebt.  Hou het volgende daarbij in gedachten:

Hoe lang of kort je yoga-sessie ook duurt, zie die tijd als een moment waarop je je lichaam geeft wat het nodig heeft. Het gaat er niet om dat je iets presteert. Dat je dieper, langer, beter of sneller in een houding kunt komen. Waar het wél om gaat, is dat je aanvoelt wat jij vandaag nodig hebt. En dat kan iets heel anders zijn dan gisteren. Of dan iemand anders.

De ene dag voelt je lichaam misschien alsof je alles aankan, een andere keer heb je lood in je benen. Of een zwaar hart. Probeer dus te luisteren naar je lichaam, in plaats van naar je hoofd. Je ademhaling helpt je daarbij.

Ten overvloede misschien, maar forceer jezelf niet. Wat vandaag niet lukt, kun je misschien volgende week wel. En trouwens, het gaat niet om presteren. Het gaat erom wat jij vandaag nodig hebt.

Tijdens een les even pauze nodig? Of merk je dat een houding niet goed voelt? Ga dan terug naar de Child’s Pose. Neem de tijd om je ademhaling weer in het ritme te krijgen. Goed om op terug te vallen.

Veel plezier met Anna op FirstFood Network.

Over FoodFirst Network

We zijn ambitieus. We willen jou vitaler maken. Of je nu af wilt vallen, gewoon gezonder wilt leven, diabetes, hoge bloeddruk of een allergie hebt; wij zijn er voor jou. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Bij ons leer je thuis, onderweg en op je werk gezonde en betere keuzes maken. Veel mensen die hun leefstijl om proberen te gooien vallen al snel terug in oude gewoontes. Vaak omdat het moeilijk is om het vol te houden. Wij gaan je helpen. FoodFirst Network maakt gezonder leven leuk, lekker en daardoor voor iedereen haalbaar. Voor gezonde en zieke mensen, maar ook voor wie gezonder wil worden.

FoodFirst Network is te vinden op FacebookInstagramTwitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in!