Probeer nu gratis uit!

Of je nu ergens mee wilt beginnen (hardlopen) of mee wilt stoppen (snoepen), het lukt alleen als je het doet. En blijft doen. Zelf! Maar niet in je eentje. Gedragsverandering verloopt via stappen waar iedereen doorheen moet. Reint Jan Renes helpt je bij elke stap.

Zo verander je je gedrag met Rein Jan Renes

Het liefst zou Reint Jan Renes een kop koffie met je gaan drinken. Om samen met jou te bedenken wat jij vandaag kunt doen om je morgen, overmorgen en volgend jaar lekkerder te voelen. Maar ja, er zijn wat praktische bezwaren. Dus bedachten we iets anders. Filmpjes. Met daarin een basiscursus ‘ken jezelf’.

In 8 video’s vertelt gedragsveranderdeskundige Reint Jan Renes je wat jij moet weten om je leefstijl succesvol te veranderen. Waarom dat werkt, voor jou en ook voor je buurman? Terwijl jullie andere mensen zijn, met andere veranderwensen? Het werkt omdat we allemaal te dealen hebben met hetzelfde. We worstelen allemaal met verlangens, trappen in universele valkuilen. En dan zijn er nog de verleidingen die iedereen moet zien te weerstaan.

Veranderen is lastig, en dat blijft zo. Hoe vrolijk en enthousiasmerend Reint Jan er ook over vertelt. Maar het gaat beter en makkelijker als je jezelf begrijpt. Als je weet waarom iets niet lukt, en wat jij nodig hebt om het wel vol te houden.

Wil jij je gedrag veranderen? Bekijk dan deze filmpjes op FoodFirst Network.

Stap 1: Zo stel je je doel scherp

‘Iets lekkerder in mijn vel zitten.’ ‘Wat vaker van de bank af komen.’ ‘Gezonder eten.’ Mooie ideeën, maar eigenlijk te vaag om uit te voeren. Samen met veranderdeskundige Reint Jan Renes formuleer je je doelen zo dat ze wél slagen.

Stap 2: Zorg dat je goed gemotiveerd blijft

Als je doel helder is en je gedragsvoornemens zijn geformuleerd, is het zaak je motivatie op te stuwen. Reint Jan helpt je met drie eenvoudige, slimme tips.

Stap 3: Leg je gewoontes onder de loep

’s Morgens steevast chocopasta op brood. Je op de bank nestelen zodra de kids slapen. Chips bij je favoriete Netflix-serie. Veel van ons gedrag gaat vanzelf. Zo kun je die gewoontes doorbreken.

Stap 4: Ken jezelf

We laten eens een biertje staan. Lopen een extra rondje. Koken meer met groente. Vaak vinden we dan dat we al heel goed bezig zijn. Zo blijf je realistisch naar jezelf kijken.

Stap 5: Versterk jezelf

Of een verandering gaat lukken, heeft veel te maken met het vertrouwen in jezelf. Ben je in stáát om te doen wat je je hebt voorgenomen?

Stap 6: Stop met wat je doet

Allemaal leuk, dat gezondere eten. Maar die bitterbal bij de borrel dan? En dat frietje na het zwemmen? Waarom we zo’n afkeer hebben van verlies, en hoe je dat omtovert naar winst, zie je hier.

Stap 7: Help jezelf een handje

Je kunt van alles willen, maar minder eten, meer bewegen en gezonder koken, werkt alleen als je het gaat dóen. Reint Jan heeft daarvoor drie slimme tips uit de wetenschap.

Stap 8: Leer verleidingen weerstaan

Je bent al lekker op weg met je nieuwe leefstijl. Maar dan komt toch dat moment waarop je voor iets ongezonds bezwijkt. Hoe vermijd je deze valkuilen?

Plus twee bonusfilmpjes voor lastige momenten:

Sta je op het punt te bezwijken voor een verleiding? Kijk dan naar: Eerste Hulp Bij Verleiding.
Zou je gaan sporten, op tijd naar bed gaan, of iets anders gezond gaan doen, maar denk je nu ‘toedeloe en de groeten, écht niet’? Kijk dan naar Eerste Hulp Bij ‘Ik heb geen zin’.

Ben je er klaar voor? Ga naar www.foodfirstnetwork.nl en word member. Leg daarna een pen en een schrift klaar, zet je hardloopschoenen en de fruitschaal alvast in het zicht. Pak voor jezelf die kop koffie die Reint Jan met je wilde drinken en klik snel door naar het eerste filmpje!

Over FoodFirst Network

We zijn ambitieus. We willen jou vitaler maken. Of je nu af wilt vallen, gewoon gezonder wilt leven, diabetes, hoge bloeddruk of een allergie hebt; wij zijn er voor jou. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Bij ons leer je thuis, onderweg en op je werk gezonde en betere keuzes maken. Veel mensen die hun leefstijl om proberen te gooien vallen al snel terug in oude gewoontes. Vaak omdat het moeilijk is om het vol te houden. Wij gaan je helpen. FoodFirst Network maakt gezonder leven leuk, lekker en daardoor voor iedereen haalbaar. Voor gezonde en zieke mensen, maar ook voor wie gezonder wil worden.

FoodFirst Network is te vinden op FacebookInstagramTwitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in!