Probeer nu gratis uit!

6 tips om je bloeddruk te verlagen

Bij FoodFirst Network werk je op de leukste manier aan een gezonde leefstijl. Food = First natuurlijk: het start allemaal met anders eten. Beweging, slaap en ontspanning zijn de drie andere pijlers. Samen helpen ze om je bloeddruk te verlagen.

Lekker eten

Wat je eet, heeft effect op je bloeddruk. De meeste mensen denken direct aan zout (natrium) beperken als ze een hoge bloeddruk hebben  Maar dat is veel te simpel gedacht. Natrium is maar één van de mineralen die de bloeddruk beïnvloeden. Het gaat om een samenspel van mineralen als kalium, magnesium, calcium en natrium Als die mineralen in balans zijn, daalt de bloeddruk. Bovendien is niet iedereen even zoutgevoelig.

Behalve de mineralenbalans zijn er nog meer voedingsfactoren die van invloed zijn op de hoge bloeddruk. Bij FoodFirst Network pakken we het hele pakket aan positieve voedingsfactoren mee. Dat pakket bestaat uit: meer groenten en fruit, meer vezels, meer peulvruchten, geen bewerkte voedingsmiddelen en een puur en volwaardig eetpatroon dat alle vitamines en mineralen levert die je nodig hebt. Zo verlaag je je bloeddruk op een natuurlijke manier.

Bij FoodFirst Network geven we je iedere week receptideeën voor ontbijt, lunch en avondeten die je helpen om je bloeddruk te verlagen. Compleet met boodschappenlijst natuurlijk.

Onze porties zijn genoeg voor een ‘gemiddelde eter’. Het kan best zijn dat jij wat minder of juist meer nodig hebt. Luister goed naar je lichaam en pas de portiegrootte indien nodig aan.

Onze huisarts Tamara de Weijer beantwoordt vragen en geeft uitleg over over hoge bloeddruk.

Meer bewegen

Voeding is niet de enige factor die de bloeddruk beïnvloedt. Beweging is cruciaal voor een gezonde bloeddruk. Beweeg elke dag en zit zo min mogelijk. We zetten je graag in beweging. Met yoga van Anna en met workouts en beweegtips van onze trainer Han. Zetje nodig om in beweging te komen? Han helpt je om een beweegplan te maken.

Ontspanning en slaap

Je bloeddruk stijgt als je last hebt van stress en onvoldoende slaapt. Maaike de Vries helpt je om meer te ontspannen. En beter slapen, daar helpen de tips van Ysbrand van der Werf je bij.

Het gaat je lukken!

Voeding, beweging, slaap en ontspanning: allemaal puzzelstukjes van een gezonde leefstijl waar wij je graag mee helpen. Start jij alleen met je voeding, of pak jij meteen ook de rest aan? Het kan allemaal!

Onze huisarts Tamara de Weijer legt hier uit hoe jij jouw eigen route kan kiezen en geeft antwoord op veel gestelde vragen over leefstijl en gezondheid. Waar je ook mee begint, gezonder leven is een kwestie van doen. En blijven doen. Volhouden dus. Lastig? Niet als je een plan hebt. Onze veranderexpert Reint Jan Renes helpt je hier graag bij. Samen met hem versterk je wat je al goed kunt, en wapen je je tegen lastige momenten. Reint Jan coacht je door iedere dip heen.

Minder medicijnen?

Misschien slik je medicijnen tegen je hoge bloeddruk. Of heb je net te horen gekregen dat je die nodig hebt. Ga je serieus aan de slag met FoodFirst Network? Vraag dan je arts om je bloeddruk regelmatig te controleren. Misschien kunnen de medicijnen omlaag of zijn ze zelfs helemaal niet meer nodig. Dat is pure winst.

Nog meer winst: door deze gezonde leefstijl zul je je lekkerder voelen, op vele fronten. Je voelt je energieker, je darmen werken soepeler en je huid wordt mooier.

Leef smakelijk!

Het team van FoodFirst Network

Over FoodFirst Network

We zijn ambitieus. We willen jou vitaler maken. Of je nu af wilt vallen, gewoon gezonder wilt leven, diabetes, hoge bloeddruk of een allergie hebt; wij zijn er voor jou. Van ’s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Bij ons leer je thuis, onderweg en op je werk gezonde en betere keuzes maken. Veel mensen die hun leefstijl om proberen te gooien vallen al snel terug in oude gewoontes. Vaak omdat het moeilijk is om het vol te houden. Wij gaan je helpen. FoodFirst Network maakt gezonder leven leuk, lekker en daardoor voor iedereen haalbaar. Voor gezonde en zieke mensen, maar ook voor wie gezonder wil worden.

FoodFirst Network is te vinden op FacebookInstagramTwitter, LinkedIn en Pinterest. We vinden het erg leuk als je ons daar volgt!

Word nu member!

Ervaar zelf wat onze leefstijl voor jouw gezondheid kan doen. Leef smakelijk!

Schrijf je in!